Contactplaats

ContactplaatsContactplaats  is een site die speciaal gemaakt is voor mensen die een tekort hebben aan contact en daardoor in een sociaal isolement kunnen geraken. Dit is specifiek geen standaard datingsite maar wel een contactsite, specifiek voor het individueel vinden van nieuwe vrienden via internet. Aangezien deze site geen commerciële bedoelingen heeft en gratis te gebruiken is willen we onze bezoekers graag wijzen op het bestaan van deze site.

Leuk dat er eindelijk eens een site bestaat zonder betaald lidmaatschap en dus voor iedereen volledig gratis te gebruiken. Het doel van de site is: het iedereen (van jong tot oud, single of als gezin, groep) op internet mogelijk te maken om elkaar individueel voor alle overige doelen in het leven (dan dating) persoonlijk te kunnen vinden. Je kunt elkaar via gratis oproepjes in de buurt vinden op KM-afstand en het trefwoord van je doel waarvoor je nieuwe mensen zoekt.

Speciaal gemaakt dus voor alle mensen die het leuk vinden om nieuwe vrienden te maken en elkaar via andere ingangen dan dating te leren kennen. Je kunt jezelf ook als maatje opgeven of je hulp aanbieden of oproepen om spullen samen te delen zodat je samen geld kunt besparen. Je kunt zelfs jouw account gebruiken voor ouderen die eenzaam zijn en oproepjes voor hen plaatsen met de postcode er bij waar zij wonen.

De site heeft wel 4000 rubrieken met mogelijke ideeën om oproepjes voor te plaatsen, waarmee je mensen uit een sociaal isolement helpt halen. Het is altijd goed om deze mensen te helpen, daarbij geeft het vast ook nog eens een voldaan gevoel! Dreigende eenzaamheid kan iedereen overkomen. Mensen die sociaal geïsoleerd zijn, zijn zeker niet gek. Vaak komt dit door vervelende omstandigheden in het leven. Door een scheiding, het overlijden van de partner, een verhuizing of het verliezen van een baan. Er zijn veel gebeurtenissen waarbij eenzaamheid op de loer kan liggen. ‘Dertig procent van alle Nederlanders van negentien jaar en ouder zegt zich soms eenzaam te voelen’. Dat schrijft de krant Trouw in 2013. Hieraan is nog weinig veranderd.

Vind je het leuk jezelf in te zetten voor mensen of kun je nog wat meer mensen om je heen gebruiken? Met wie doe jij vandaag iets gezelligs, leuks, handigs, leerzaams, zinvols of romantisch? Doe mee! Dit kan door je gratis in te schrijven op de site en oproepen te plaatsen in meerdere leuke rubrieken.

Contactplaats

1 gedachte over “Contactplaats”

Een reactie plaatsen