Gratis dating, echt waar?

ffGratis dating, je hoort het overal maar is het ook echt gratis? Dat is de vraag die veel mensen zich stellen én terecht ook! Wij van Datingmeting helpen je graag uit de droom, deze veel datingsites je willen laten geloven. Voor niks gaat de zon op en datingsites zijn (meestal) gemaakt door bedrijven die geld moeten verdienen om draaiende te blijven.

Gratis daten is meestal niet echt mogelijk. Wel gratis berichten lezen, profielen bekijken of zoeken naar geschikte datekandidaten uit je eigen omgeving. Vrouwen echter kunnen op 9 van de 10 datingsites wél gratis daten. Veel meer mannen als vrouwen doen mee. Vrouwen mogen daarom terecht wel gratis daten. Mannen moeten betalen, zoals altijd 😉

Logisch dat er op de één of andere manier kosten zijn voor het gebruik van een datingsite. Gelukkig is de wetgeving de laatste jaren scherp verbeterd. Fictieve profielen zijn er minder en het moet aangegeven staan, de regelgeving is zeker verbeterd. Mogelijk kunnen bepaalde zaken nog beter worden bescherm voor de consument. Creditcardfraude vind helaas nog steeds plaatsen, gelukkig weinig in Nederland. Betaalde lidmaatschappen, via automatische afschrijving kan bijvoorbeeld niet meer zonder een echte handtekening.

Maar Nederlanders zijn gek op Gratis. Gratis dating slaat dus aan!! Maar, gratis dating bestaat dus helaas bijna niet in Nederland, behalve via een paar alternatieve datemethodes. Gratis daten op de bekendste en populairste datingsites? Daar klopt meestal vrij weinig van, mits je het letterlijk neemt en ook echt een date wilt…

De laatste jaren komen er steeds meer datingsites bij. Zij willen allemaal graag zoveel mogelijk singles aan te trekken. Hoe meer leden een datingsite heeft hoe beter resultaat die geeft over het algemeen. Niks is mee natuurlijk. Het is dan ook niet gek dat datingsites alles doen om nieuwe leden te werven. Vaak is het een beetje onduidelijk wat gratis daten precies inhoud.

Gratis daten is op de meeste datingsites in de praktijk: zoeken, beperkt berichten versturen, lezen, beperkt chatten of enkel en alleen een profiel maken. Wanneer je goed leest op de informatie FAQ pagina’s zie je vaak dat niet alles gratis is.

Voor bepaalde functies zoals bijvoorbeeld berichten versturen of chatten moet je betalen. Bij de grootste datingsites kan dit met een abonnement of betalen per bericht. Het is dus normaal dat je een klein bedrag moet betalen voor het gebruiken van een datingsite. Let er wel op dat je goed nadenkt wat voor datingsite het beste bij je past en een site kiest die betrouwbaar is.

Dreammatch
Dreammatch is een voorbeeld van een volledig gratis datingsite.

Een reactie plaatsen