1 Op de 10 mensen bi

biseksueelMisschien heb je het wel eens gehoord. In Amerika hebben ze een paar jaar geleden onderzoek gedaan naar de seksuele geaardheid van 10.000 willekeurige mensen. Dit onderzoek werd uitgevoerd door de universiteit van Oxfort van New York. Herin kwam duidelijk naar boven dat 1 op de 10 mannen biseksuele gevoelens heeft. Volgens het onderzoek is zelfs 10% homoseksueel. Wij hebben dit onderzoek  eens goed bekeken en denken niet dat 10% homoseksueel is maar biseksueel. 1 Op de 10 mensen biseksueel!

De Vrije universiteit van Maastricht heeft ongeveer hetzelfde onderzoek gedaan, dit onder 1500 willekeurige personen. Nu zou je waarschijnlijk verwachten dat ze met een heel andere uitkomst komen, maar dat is niet het geval. Volgens dit onderzoek heeft 12% van de mannen wel eens seks gehad met een andere man. Onder vrouwen ligt dit percentage bijna 2 keer zo hoog met 21%. Hoe komt het dat steeds meer mensen homoseksueel/biseksueel worden? Niemand die hier een onbetwist antwoord op kan geven!

De meningen verschillen van het is aangeboren tot het is aangeleerd. In ieder geval denken wij dat de media een hele belangrijke rol speelt, zeker in Nederland. Op de televisie zie je alsmaar zoenende vrouwen voorbij komen. Het is eigenlijk heel gewoon normaal geworden als je van twee walletjes eet. Vrouwen doen dit echter vaker om te experimenteren en voor de lol. Drank speelt vaak een belangrijke rol en zo zie je ook dat jonge meiden onder de 18 experimenteren met andere meiden of oudere vrouwen. Dit is overigens niet bewezen maar dat is wat wij zelf denken. Wanneer je een drukke discotheek bezoekt zal je dit zelf opmerken. Niks mis mee natuurlijk!

Gelukkig is in Nederland homoseksualiteit goed bespreekbaar. Steeds meer mensen komen uit de kast en geven aan gemengde gevoelens te hebben. Het is geen schande als je op hetzelfde geslacht, je bent zeker niet de enige! Meer dan een miljoen mensen in Nederland hebben dezelfde gevoelens.  Ben jij homo of biseksueel dan is dat absoluut geen schande!

Een reactie plaatsen