Singles overstag voor online daten

liefdeplaatjeTja, eindelijk is het dan bewezen door onderzoekers (beetje laat).Steeds meer mensen gaan overstag voor datingsites en de populariteit is nog steeds ongekend hoog en neemt alleen maar toe, naar verwachting ook in de toekomst.

Metro heeft het onderzocht en kwam met het alles behalve verrassende conclusie dat datingsites als paddenstoelen uit de grond schieten. Nieuwe datingsites zoals Pepper of Redmatch doen het vooral goed onder singles. Volgens deze krant zelf hebben ze het onderzoek verricht naar 1200 singles die online daten of dit in het verleden hebben gedaan.. De resultaten hiervan vind je hieronder.

Het meest opvallende aan dit onderzoek is dat vooral senioren aan online daten doen. Dat komt volgens dit onderzoek omdat ze vaker alleenstaande zijn en op zoek zijn naar een nieuwe partner. Datingsites richten ze niet voor niks tot senioren.Deze zijn niet alleen het vaakst alleenstaand maar hebben ook de grootste beurs. Jongeren willen beslist geen geld uitgeven aan een datingsite. Ouderen zijn het meest bereid gevonden om te betalen volgens dit onderzoek. Jongeren willen zo maximaal 20 euro aan een maand daten uitgeven terwijl bij ouderen boven de  65 jaar ruim 3 keer zo hoog is bevonden.  Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat senioren niet zo thuis zijn op internet als het om online daten gaat.

Volgens het onderzoek heeft maar 60% van de kandidaten die ooit heeft ge-date ook daadwerkelijk gevonden wat hij of zij zocht. Vooral jongeren zijn tevreden over het online daten. Door jongeren wordt online daten met een 7 beoordeeld terwijl dit bij de 65plussers maar een schrale 6 als eindcijfer krijgt. Jongeren weten ook de weg te vinden naar gratis manieren om te daten. Denk aan gratis chatten en webcammen of nieuwe contacten opdoen via de smartphone. Vooral mobiel daten is inkomst bij jongeren. 44% Van de jongeren geeft aan wel eens te hebben gedate via zijn mobiele telefoon/smartphone. Al met al toch een verrassend onderzoek dat ons laat zien dat niet alleen de jongere generatie zijn weg heeft gevonden naar datingsites!

-> Terug naar DatingMeting!

Een reactie plaatsen