Let op met minderjarigen!

Let opWanneer je dacht dat minderjarigen niet op de grote Nederlandse datingsites staan heb je het mis. Pas hier mee op, want je bent strafbaar wanneer je met een minderjarige zou afspreken. Niet altijd even goed is dit digitaal te herkennen. Vrouwen lijken veel ouder door make up en persoonlijke verzorging, zodoende kan iemand volwassen lijken op een foto maar dat dus niet altijd zijn.

Steeds vaker melden minderjarigen zich aan op datingsites met valse informatie over hun echte leeftijd. Meestal zie dit niet want, de minimumleeftijd van 18 jaar wordt gehanteerd. Let op met minderjarigen want het is gewoon niet toegestaan en niet normaal!

Ondanks deze leeftijdsgrens,  bedacht door datingsites zelf, gebeurd het steeds vaker dat minderjarigen proberen online te daten. Met minderjarig bedoelen we: jonger als 16. Dit is namelijk de leeftijd die bij wet bepaald is om ze te beschermen. Wanneer je bijvoorbeeld zelf 30 bent mag je van de wet seks hebben met iemand van 16 of 17, mits deze hier zelf mee instemde en er geen financiële vergoeding tegen over staat.

Het is bij wet verboden om seks te hebben met iemand onder de 16, tenzij je zelf onder de 18 bent. Een financiële vergoeding betalen is dus alleen toegestaan hij dames vanaf 18 jaar. Verschillende keren hebben wij van datingmeting.nl op verschillende datingsites profielen ontdekt van meiden die zeker nog geen 18 zijn. Een zeer kwalijke zaak zijn wij van mening!

Je herkent deze vaak doordat ze extreem veel make up gebruiken om er volwassen uit te zien. Ons advies is: spreek niet af met dames waarvan je twijfelt of ze wel minderjarig zijn. Wanneer je zelf volwassen bent en graag met minderjarigen is er iets niet goed met je. Tegenwoordig zijn er veel therapieën die kunnen helpen met deze ongezonde behoefte. Let goed op en vergeet niet dat het bij wet strafbaar is om te betalen voor seks met iemand onder de 18!!

Een reactie plaatsen