Spijt van naaktfoto!

Spijt van naaktfotoSteeds meer mannen en vrouwen maken naaktfoto’s en gaan hier niet zorgvuldig mee om. Dit blijkt uit onderzoek van Spits. Volgens dit onderzoek krijgen vooral veel tieners spijt na het sturen van naaktfoto’s of films via hun computer of telefoon. Vaak gaat dit bewust maar soms ook niet. Zo komt het ook voor dat foto’s ongewenst op het internet belanden zonder dat de persoon daar erg in heeft. Voorkom spijt van naaktfoto!

Volgens dit onderzoek heeft maar liefst 1 op de 5 spijt nadat ze een naaktfoto of filmpje hebben verstuurd. Dit gebeurd dan bewust maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Per ongeluk kan ook gebeuren… Misschien heb je wel gehoord van de nieuwste films van Cameron Diaz: Sex tape. Dit is een film waarin een zelfgemaakte homevideo/amateurfilm van een opgenomen vrijpartij wordt verspreidt via de online cloud van de computer. Oeps!

In deze tijden is het heel normaal om foto’s van jezelf online te plaatsen. Foto’s en films op Facebook, veel mensen zijn zich van geen kwaad bewust, en terecht! Echter, big brother is watching you… Iedereen kijkt mee en wat je eenmaal op internet zet, krijg je er nooit meer af. Dat vergeten veel mensen nog wel eens!

Het internet is een online plek waar je geen invloed op hebt, wat je er plaatst blijft voorgoed. Wanneer je eenmaal een naaktfoto online hebt geplaatst kom je er nooit meer van af, tenzij je er écht op tijd bij bent. Gelukkig kun je tegenwoordig aan Google vragen om ongewenste plaatjes of websites uit de zoekresultaten te laten verwijderen wanneer het persoonlijke / kwetsende info of afbeeldingen bevat. Een goede ontwikkeling maar we raden iedereen toch aan om voorzichtig te zijn met het versturen van naaktfoto’s

Een paar handige tips:

– Plaats incognito foto’s:
Dit wilt zeggen, zodat anderen je niet kunnen herkennen. Dit kan door het plaatsen van een balkje over je foto, foto vervagen of gewoon het herkenbare stuk wegsnijden. Dit kun je allemaal eenvoudig doen met het programma dat standaard gratis op je pc zit: Paint.
– Plaats nooit je naam in een foto.
– Bedenk goed wat je op Facebook zet.
– Download een speciaal programma om foto’s te bewerken zoals Photoshop.

Een reactie plaatsen